14.06.22 | Intervju

– Nøkkelen for å lykkes er kombinasjonen mellom det teoretiske og det sosiale

Når Ulrik ikke smeiger på vannet under en strålende sol på sitt kjære Sørland, finner du ham opptatt på kontoret mens han knuser tall og utarbeider finansielle modeller – en kombinasjon han takler helt utmerket. 

 

«Fordelen med å jobbe i et mindre selskap som Stratema er at jeg får vært med på kjøps- og salgsprosesser fra start til slutt. Blant annet deltar jeg i møter og hjelper til med å utforme og presentere alt av materiell som skal brukes til presentasjoner og i finansielle modeller. I disse møtene får jeg se materialet mitt «in-action», og jeg får tydelige tilbakemeldinger og reaksjoner på det jeg har produsert. Det gjør det lettere å forbedre meg til neste gang. Som associate i Stratema kan du ganske enkelt kalle meg en slags alt-mulig-mann, som er innom det aller meste i løpet av en arbeidsuke.  

Jeg har mange bekjente som jobber i større selskaper, og inntrykket mitt er at de ofte settes til å gjøre sin oppgave for seg selv, mens her får jeg vært med på mye større deler av prosessene. Og det er også helt naturlig, tenker jeg. Er man et mindre selskap, må man bruke folkene sine mer effektivt og gi dem flere arbeidsoppgaver. Stratemas åpne selskapsstruktur gjør at alle får blitt med på mye og blir involvert på en helt annen måte enn man ville blitt i en mer topptung organisasjon. 

Stratema har bransjeekspertise og har valgt å spisse seg på bygg og teknologi. Det gjør at vi stiller sterkere enn konkurrentene, som ofte er generalister. Vi kan prate med kundene på en helt annen måte enn konkurrentene våre, samtidig som vi nyter større respekt når vi viser at vi virkelig forstår behovene deres og snakker deres språk. 

I jobben min må man både kunne grave seg ned i bøkene og tallene, men også være sosial og ha evnen til å presentere materialet på en enkel og forståelig måte. Den kombinasjonen mellom det teoretiske og det sosiale er nøkkelen for å lykkes. Vi jobber tross alt med å knytte selskaper sammen, og da er den sosiale matchen like viktig som den profesjonelle. Vi har også et veldig sosialt miljø på kontoret vårt, hvor vi er flinke til å feire seirene våre – enten det er over en fredagspils eller en bedre middag. Her er vi et lag. I det åpne landskapet hos oss sitter vi og diskuterer alt, selv om vi jobber i team. Vi sitter og prater åpent om alt og kommer med innspill til hverandre. Det lærer jeg veldig mye av.» 

Relaterte artikler