14.06.22 | Intervju

– I Stratema får man spennende arbeidsoppgaver fra dag én

Edvard elsker en god utfordring og har en utømmelig arbeidskapasitet. Kanskje ikke så rart med tanke på alt overskuddet han bygger seg opp på løpebanen, i skisporet og bak sykkelstyret.

 

«Jeg begynte som associate i januar 2022. Relativt fersk, med andre ord, men jeg har allerede blitt betrodd med mange ulike arbeidsoppgaver og ansvarsområder, både i forbindelse med due diligence-prosesser og selskapsanalyser. Jeg er veldig glad for at arbeidshverdagen min er så variert, og i Stratema er det ikke sånn at man bare får arbeidsoppgaver som andre høyere oppe i hierarkiet ikke ønsker å ta på seg. Stillingstittelen din har ingen betydning. Du får prøve deg på spennende ting fra dag én – uavhengig av hvilken rolle du har. Det er med andre ord mye ansvar, noe jeg trives godt med. 

Jeg har erfaring med transaksjoner fra selskapet jeg jobbet i tidligere, og jeg hadde hørt mye bra om Stratema fra folk i bransjen. Da de banket på døra og lurte på om vi kunne ta en prat, var det derfor vanskelig å si nei. Nå jobber jeg tett sammen med rutinerte spesialister innen teknologi og bygg. Det er veldig fine folk å lære av, og jeg føler at jeg utvikler meg for hver dag som går. I Stratema får jeg bli med på hele livssyklusen til en transaksjon – fra idé til closing. Det er svært lærerikt. 

Noe annet jeg liker, er landskapet Stratema befinner seg i. Vi jobber ikke på de minste transaksjonene, men heller ikke de største. Da får man et mye nærere forhold til kundene, og i forbindelse med transaksjonene vi hjelper dem med, er det ofte mye følelser involvert. For eksempel kan det være en gründer som har bygget seg opp et hjertebarn og skal selge livsverket sitt. Da er det ikke lenger bare børskursen som betyr noe. Dette gjør jobben min spesielt spennende, siden jeg får møte så mange inspirerende mennesker som trenger hjelp til å realisere planene sine. Å få lov til å være med på å oppfylle drømmene til gründere og bidra til å ta dem til neste nivå, er veldig givende for meg. 

I Stratema får jeg også være med på å utforme strategier. Vi gjennomfører ukentlige møter og en årlig strategisamling der jeg får muligheten til å komme med ønsker om hvilke typer transaksjoner jeg ønsker å jobbe med. Samtidig er det et veldig godt arbeidsmiljø, hvor terskelen er lav for å spørre andre om råd – eller ganske enkelt bare ta en hyggelig prat. Vi møtes også i sosiale sammenhenger utenfor arbeidsplassen med jevne mellomrom, noe som styrker forholdet mellom oss. Dette er viktig når vi skal skape gode resultater sammen, som en enhet.» 

Relaterte artikler