19.06.23 | Intervju

– Som nyansatt trenger du ikke å bekymre deg for å bli satt på sidelinjen. Du blir raskt en del av teamet.

Rasmus Åsenlund

Rasmus kom til Stratema for bare halvannen måned siden. Han har kommet godt i gang i sin nye jobb som Senior Associate, og teknologiteamet har allerede fått god bruk for hans brede erfaring.

 

«Jeg fikk et veldig godt inntrykk av Stratema når jeg første gang traff Mattias Borg og Dave Sandberg. I løpet av mine åtte år i finansbransjen har jeg arbeidet i både større og mindre selskaper, og må si at jeg foretrekker selskaper på størrelse med Stratema. Det mye enklere å samarbeide når teamet ikke er så stort. Jeg har jo ikke vært her så lenge enda, men det føles veldig familiært i Stratema. Vi er jo bare seks personer på Stockholmskontoret, og tre i teknologiteamet. Man blir veldig sammensveiset som team, og vi jobber også tett sammen med Oslokontoret.

Som Senior Associate har jeg kundeansvar og leder hele prosessen med en kunde. Det vil være alt fra finne frem riktige bolag og strukturere, til å ta frem materiell. Med min erfaring fra finansbransjen, og nettverket jeg bygget opp gjennom årene, vil jeg fremfor alt bidra mye med relasjonsbygging – både med kjøpere og selgere. Jeg er god på pitcharbeid og å finne nye transaksjoner, og syns det er veldig gøy å treffe mennesker. Jeg gleder meg til å utvikle meg videre sammen med Stratema!

Før jeg kom til Stratema jobbet jeg med equity trading, corporate finance, finansiell analyse og investeringer innen Private Equity med fokus på teknologibransjen. Jeg utviklet en sterk interesse for bedriftsinvesteringer allerede i tenårene, og det var derfor et naturlig valg å studere finans. Studerte ved Örebro Universitet, hvor jeg tok kandidateksamen i både bedriftsøkonomi og nasjonaløkonomi. Jeg valgte Örebro fordi Statistisk Centralbyrå ligger der, og universitetet derfor er anerkjent gode på nasjonaløkonomi.

Jeg kommer opprinnelig fra Sandviken, sør i Norrland. Har en hytte der, som vi ofte reiser til. Jeg liker å være ute i skogen og naturen med hunden vår, og jeg løper mye. Forrige sommer løpte jeg Stockholm halvmaraton, og neste sommer blir det Idre Fjellmaraton. Vinterstid står jeg gjerne på ski. Alpint er det Åre som gjelder, men det blir også mye langrenn. Min samboer gikk Vasaloppet i år, og neste år har jeg lovet henne å bli med på Kortvasan. Ellers så leser jeg veldig mye bøker, og det blir som regel en ny bok hver uke. Akkurat nå leser jeg Ringenes herre – tror det er for tredje gang.»

Relaterte artikler