13.04.23 | Intervju

– Stratema fokuserer på teamprestasjoner og kulturen er basert på tillit og initiativ

Kasper Pärlklo

Etter videregående flyttet Kasper til USA på tennis-stipend. Ved University of Illinois at Chicago hadde han en ledende posisjon på universitetslaget i tennis, samtidig som han fullførte sin eksamen i bedriftsøkonomi med toppkarakterer. 4,5 år senere var han tilbake i Stockholm, klar for en karriere innen finans.

 

«Planen var egentlig at jeg skulle bli igjen i USA for å praktisere innen finans etter studiene. Men grunnet koronapandemien kunne jeg ikke bli, og måtte reise hjem tidligere enn planlagt. Tilbake i Stockholm fikk jeg jobb som analytiker i en mindre investmentbank som først og fremst henter kapital til offentlige og private vekstselskaper innen teknologi. Der jobbet jeg med analyse og vurdering av selskaper, noe som var utviklende og jeg lærte mye om grunnleggende forretningsdrift. Etter et drøyt år der fikk jeg jobb i Stratema. Nå har jeg vært her i 9 måneder og trivs veldig bra! Når jeg begynte, ble jeg veldig raskt integrert i teamet og fikk blant annet reise til Oslo for fire dager med onboarding. Her ble jeg profesjonelt ivaretatt, noe som signaliserte at bedriften bryr seg om sine ansatte.

I Stratema får du mye ansvar allerede fra starten. Det er ikke noe micro-management, og du forventes å ta egne initiativ og tenke selv. Det er fokus på at teamet skal prestere, litt som i et idrettslag, noe som gjør det enklere å samarbeide og stille spørsmål. Stratema legger også stor vekt på samarbeid på tvers av landegrensene og jeg har daglig kontakt med mine kollegaer i Oslo. Samarbeidet med nordmenn er en morsom del av jobben, og en positiv kontrast til å kun jobbe med svensker. Jeg tror også at det gjør oss bedre i arbeidet vårt, da vi kan se ting fra ulike perspektiver og tar beslutninger som er basert på hensynet til ulike meninger.

Jeg tror absolutt at min bakgrunn fra tennisen hjelper meg i yrkeslivet. Jeg har et ekstremt konkurranseinstinkt og etterstreber hele tiden å bli best på det jeg driver med, enten det er tennis, studier eller jobb. Tennis er jo også en individualistisk sport, hvor du kun har deg selv å skylde på hvis du taper. Det tvinger deg til å ta ansvar for dine egne handlinger. Samtidig lærer du å prestere under press og håndtere stressende situasjoner, noe som selvsagt er gunstig når det er mye å gjøre på jobben.

Mine arbeidsoppgaver som analytiker i Stratema inkluderer blant annet markedsanalyser, opprettelse av selskapspresentasjoner og pitcher, samt screening og verdsettelse av selskaper. Så håper jeg jo selvfølgelig å få mer ansvar etter hvert, hvor jeg leder prosjekter og har kundeansvar. En annen fordel med Stratema er at det legges til rette for en god balanse mellom jobb og privatliv. Det blir selvfølgelig mye jobb iblant, men det er ingen som hever et øyenbryn hvis du går tidlig fra jobb en dag.

På fritiden går det mye i sport og jeg liker som sagt å konkurrere. Jeg prøver også å lese en god del bøker. Jeg synes det meste er interessant, men har lest mange biografier og mye innen psykologi, historie og økonomi. Jeg tar også et programmeringskurs ved siden av jobben. Jeg har egentlig ikke noe konkret mål med kurset, annet enn å få litt grunnleggende kunnskap innen dette feltet, nå som AI og digital transformasjon er blitt så sentralt for alle bedrifter.» 

Relaterte artikler