01.05.23 | Intervju

– Mange av oss har praktisk erfaring fra bransjene vi jobber med. Derfor kan vi tilføre mer verdi.

Johannes flyttet tidlig fra barndomshjemmet i Söderhamn for å gå på ishockeygymnasiet i Hudiksvall. Men når har skjønte at drømmen om NHL sannsynligvis ikke ville bli realisert, tok interessen for investeringer og finans over.

 

«Vi har mange entreprenører i slekten, noe som førte til at jeg tidlig ble interessert i investeringer. Derfor føltes det veldig naturlig å studere økonomi på universitetet i Umeå. Jeg likte meg veldig godt som student, og var aktiv både i studentforeninger og «Unga Aktiesparare». Så studerte jeg jo dobbelt og tok kandidateksamen i både bedriftsøkonomi og nasjonaløkonomi. Etter studiene var planen at jeg skulle på internship i Florida. Men så kom pandemien, og jeg fikk ikke lov til å reise… Istedenfor ble det et halvår med psykologistudier i Kristianstad før jeg flyttet til Stockholm for å jobbe innen finans.

Først jobbet jeg et år med corporate finance i Vator Securities, før jeg kom til Humble Group hvor jeg jobbet med M&A på innkjøpssiden. Så kom jeg i kontakt med Stratema og Fredrik Liljecrantz og ble en del av Bygg-teamet som analytiker her på Stockholmskontoret. Syns det er veldig gøy å kombinere bygg og finans, siden Söderhamn hvor jeg kommer fra har sterke håndverkstradisjoner. Pappa har i tillegg har et elektrikerfirma, så det føles litt som at sirkelen er sluttet.

Jeg trives veldig godt i Stratema. Her får jeg være med å bygge opp Stockholmskontoret, og siden vi er så få ansatte blir det også mye ansvar. Det er veldig motiverende! Jeg liker også at det er så mange i Stratema som har praktisk erfaring fra jobber i de bransjene vi arbeider med. Vi gjør ikke bare finansielle beregninger for kundene våre, men fokuserer også på den industrielle logikken. Slik kan vi tilføre mer verdi for kundene, og veilede dem bedre. Om kunden for eksempel ønsker å vite mer om el i Nord-Sverige, kan vi fortelle hvordan elmarkedet faktisk fungerer, ikke bare gjøre lønnsomhetsberegninger.

Jeg føler absolutt at min bakgrunn fra hockeyen har hjulpet meg i arbeidslivet. Siden jeg flyttet hjemmefra i ung alder måtte jeg tidlig lære meg å ta ansvar. Det har gjort meg mer selvstendig og idretten har også gitt meg et sterkere psyke. Jeg liker å utfordre meg selv og er ikke redd for å kaste meg ut i ting. Jeg ønsker å bli enda flinkere på det jeg driver med i Stratema, og i fremtiden kan jeg godt tenke meg å ha mer kundekontakt og større ansvar for hele prosessen. Men analyse vil nok alltid være et viktig fundament for jobben min.»

Relaterte artikler