Vitec kjøper Appva AB

PROSJEKTLEDER

Magnus Lövdén

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Teknologi

SaaS & Software

Vitec kjøper det svenske programvareselskapet Appva AB

PROSJEKTLEDER

Magnus Lövdén

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Teknologi

SaaS & Software

Vitec Software Group AB (publ) forsterker sin nordiske posisjon innen vertikal programvare ved å kjøpe samtlige aksjer i det svenske programvareselskapet Appva AB den 17.juni. Selskapet omsatte for 22,9 MSEK med et justert EBIT-resultat på 2,1 MSEK for regnskapsåret 2019.

Appva AB tilbyr produktet Medication and Care Support System, MCSS – et system for mobil og digital signering av medisinering i kommunal helse- og omsorg. Produktet ble lansert i 2012 og benyttes av ca 100 kunder i Sverige, flertallet av disse er kommuner.
MCSS gir kunden en rekke funksjoner som tilrettelegger for en moderne arbeidsmetodikk. Helsepersonell kan via nettbrett, smarttelefoner eller data registrere og signere medisiner til pasienter og på en trygg og sikker måte registrere hver enkelt hendelse.

Betaling skjer kontant og med en konvertibel med avvikelse fra aksjeeiernes forkjøpsrett i bestemmelse med styret på generalforsamling 2019-04-10. Konvertibelens løpetid er 36 måneder som ved full konvertering gir en utvanning av kapitalet på 0,1%. Oppkjøpet forventes å direkte resultere i en gevinst økning per aksje for Vitec. Konsolidering skjer fra oppkjøpsdato.

– Appva leverer selskapskritisk programvare med brukeropplevelse og bruksområde i fokus som innebærer store kundefordeler. Selskapet er veldig lønnsomt og veldrevet med en virksomhet som passer bra inn i vår forretningsmodell og bedriftskultur. Vi kjøper selskaper for å beholde de i konsernet, derfor er vi alltid nøye med våre oppkjøpskriterier. I dag hilser vi et 20-talls nye medarbeidere varmt velkommen til oss, sier Lars Stenlund, CEO Vitec Software Group.

Appva ble grunnlagt i 2011 og selskapet har i dag kontorer i Gøteborg og Stockholm.

– Jeg har lært å kjenne Vitec som en sterk bedriftsgruppe med veldig god forståelse for hva de innebærer å utvikle og levere selskapskritisk software til offentlige selskaper. Med Vitec som eiere vet jeg at Appvas langsiktighet vil fortsette, noe som gjør oss til en trygg og sikker leverandør i dag og i fremtiden. Det har vært avgjørende for Appvas gründere og eiere, sier Ulrika Kjellberg, CEO Appva AB.

Stratema var rådgivere for Vitec Software Group AB.

Les pressemelding fra Vitec (engelsk)

Team

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

Bransjerelaterte Transaksjoner

Se alle

Bransjerelaterte transaksjoner

MyKid solgt til Hawk Infinity

12.06.24 | 

Teknologi

Se alle transaksjoner