Storskogen kjøper Fon Anlegg

PROSJEKTLEDER

Aleksander Karlsen

Mandat

Kjøpsoppdrag

Bransje

Bygg

Anleggsentreprenør

 

Storskogen kjøper majoriteten av aksjene i Fon Anlegg AS

PROSJEKTLEDER

Aleksander Karlsen

Mandat

Kjøpsoppdrag

Bransje

Bygg

Anleggsentreprenør

 

Fon Anlegg er en maskinentreprenør i Sandefjord med omsetning på 144 millioner NOK og EBIT på 23 millioner NOK i 2020. Oppkjøpet av Fon Anlegg er det første i Norge siden Storskogen formelt etablerte seg på det Norske markedet i 2021.

«Jeg er veldig glad for å annonsere vårt første oppkjøp i Norge siden jeg tok på meg rollen som administrerende direktør for Storskogen i Norge. Fon Anlegg representerer det vi ser etter i Storskogen, med sterke prestasjoner, lokal tilstedeværelse, langsiktige ambisjoner og ikke minst en kompetent og inspirerende ledergruppe», sier Karianne Melleby, administrerende direktør i Storskogen Norge.

Fon Anlegg tilbyr tjenester innen graving, massetransport, drenering, brøyting, rivning, vei, vann og avløp. Selskapet ble stiftet i 2015 og har hovedkontor i Nordre Fokserød i Sandefjord. Selskapet slutter seg til en gruppe på ca. 20 selskaper innenfor Storskogen sin vertikal Infrastruktur, som er en del av Storskogens forretningsområde Tjenester.

«Vi er glade for å være en del av Storskogen og å ha en ny langsiktig og økonomisk sterk eier. Vi ser et fortsatt godt vekstpotensial i fremtiden, og vi ser frem til å fortsette å utvikle Fon Anlegg som den ledende anleggsentreprenøren i Sør-Norge», sier Carl Christian Fon, administrerende direktør i Fon Anlegg.

Storskogen er et investeringsselskap som kjøper og utvikler veldrevne og lønnsomme små og mellomstore selskaper innen forretningsområdene Industri, Handel og Tjenester i Norden, DACH og Storbritannia. Ved utgangen av andre kvartal 2021 besto Storskogen av 94 forretningsenheter med totalt ca. 19 milliarder NOK i årsomsetning og 7000 ansatte. Storskogen er børsnotert på Nasdaq Stockholm.

Fon Anlegg er Storskogens tredje oppkjøp i Norge, etter oppkjøpene av Frends AS og Primulator AS.

Stratema var rådgivere for Storskogen.

Team

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

Bransjerelaterte Transaksjoner

Se alle

Bransjerelaterte transaksjoner

Procuritas kjøper Energima Gruppen

13.05.24 | 

Bygg & Anlegg

Rejlers kjøper Solvina

07.03.24 | 

Bygg & Anlegg

Solwers kjøper WiseGate

09.01.24 | 

Bygg & Anlegg

Se alle transaksjoner