Hjem / Great Deals / Storskogen kjøper Fon Anlegg

Storskogen kjøper Fon Anlegg

Byggebransjen

Storskogen kjøper majoriteten av aksjene i Fon Anlegg AS

DATO November 2021
PROSJEKTLEDER

Aleksander Karlsen

Mandat

Kjøpsoppdrag

Bransje

Bygg

Anleggsentreprenør

 

DATO November 2021
PROSJEKTLEDER

Aleksander Karlsen

Mandat

Kjøpsoppdrag

Bransje

Bygg

Anleggsentreprenør

 

Fon Anlegg er en maskinentreprenør i Sandefjord med omsetning på 144 millioner NOK og EBIT på 23 millioner NOK i 2020. Oppkjøpet av Fon Anlegg er det første i Norge siden Storskogen formelt etablerte seg på det Norske markedet i 2021.

«Jeg er veldig glad for å annonsere vårt første oppkjøp i Norge siden jeg tok på meg rollen som administrerende direktør for Storskogen i Norge. Fon Anlegg representerer det vi ser etter i Storskogen, med sterke prestasjoner, lokal tilstedeværelse, langsiktige ambisjoner og ikke minst en kompetent og inspirerende ledergruppe», sier Karianne Melleby, administrerende direktør i Storskogen Norge.

Fon Anlegg tilbyr tjenester innen graving, massetransport, drenering, brøyting, rivning, vei, vann og avløp. Selskapet ble stiftet i 2015 og har hovedkontor i Nordre Fokserød i Sandefjord. Selskapet slutter seg til en gruppe på ca. 20 selskaper innenfor Storskogen sin vertikal Infrastruktur, som er en del av Storskogens forretningsområde Tjenester.

«Vi er glade for å være en del av Storskogen og å ha en ny langsiktig og økonomisk sterk eier. Vi ser et fortsatt godt vekstpotensial i fremtiden, og vi ser frem til å fortsette å utvikle Fon Anlegg som den ledende anleggsentreprenøren i Sør-Norge», sier Carl Christian Fon, administrerende direktør i Fon Anlegg.

Storskogen er et investeringsselskap som kjøper og utvikler veldrevne og lønnsomme små og mellomstore selskaper innen forretningsområdene Industri, Handel og Tjenester i Norden, DACH og Storbritannia. Ved utgangen av andre kvartal 2021 besto Storskogen av 94 forretningsenheter med totalt ca. 19 milliarder NOK i årsomsetning og 7000 ansatte. Storskogen er børsnotert på Nasdaq Stockholm.

Fon Anlegg er Storskogens tredje oppkjøp i Norge, etter oppkjøpene av Frends AS og Primulator AS.

Stratema var rådgivere for Storskogen.

back button back button Tilbake til alle transaksjoner

Kontaktpersoner

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

* Ved å sende inn din e-postadresse godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer om hvordan vi håndterer dine personverndata her.