Shortcut kjøper det svenske app-selskapet Dynamo

PROSJEKTLEDER

Magnus Lövdén

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Teknologi

E-commerce & Digital Solutions

Shortcut styrker sin stilling som Nordens ledende app-selskap gjennom oppkjøp av det svenske app-selskapet Dynamo.

PROSJEKTLEDER

Magnus Lövdén

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Teknologi

E-commerce & Digital Solutions

Shortcut, Nordens største mobilapp-utviklingsselskap, kjøper det svenske app-selskapet Dynamo fra Combined Excellence.

Dynamo lager apper for kunder som Oriflame, Spotify, SVT, H&M, Voi og Klarna, og har et team på 25 app-spesialister i Stockholm. Oppkjøpet innebærer at Shortcut Sveriges team teller mer enn 35 ansatte, og Shortcut-konsernet har nå  over 150 ansatte fordelt på kontorer i Oslo, København, Stockholm, Bergen og Bucuresti, hvilket gjør Shortcut til et av de største rendyrkede app-utviklingsselskapene i Norden.

Shortcut laget sin første app i 2008. Appen Trafikanten var en av de første norske appene i App Store, det året Apple åpnet for tredjeparts-apper for iPhone. Siden 2008 har Shortcut laget og utviklet flere hundre mobilapper og blitt Norges største app-utvikler. Shortcut etablerte sitt første kontor utenfor Oslo i 2019, i Bergen, og åpnet deretter et kontor i København samme år. I 2020 kjøpte Shortcut Greener Pastures i Danmark og fusjonerte dette med sitt danske datterselskap. Shortcut-konsernet hadde 130 ansatte før oppkjøpet, med inntekter på MNOK 138,5 (MEUR 12,9) i 2020.

CombinedX er et kunnskapskonsern som bistår selskaper og organisasjoner med å dra fordel av de mulighetene som digitaliseringen innebærer. CombinedX leverer sine tjenester gjennom åtte heleide nisjeselskaper som hver har markedsledende teknologi og forretningskompetanse innen sin nisje. Sammen tilbyr CombinedX-selskapene sine kunder et unikt kompetansespekter. Konsernet har bortimot 450 konsulenter og ansatte i Sverige og en årsomsetning på ca. MSEK 600, med sterk vekst. Nisjeselskapene er Nethouse, Elvenite, Netgain, CloudPro, Ninetech, Viewbase, Smartsmiling og Two.

Stratema var Shortcuts rådgiver i dette strategiske oppkjøpet, som øker takten i Shortcuts ekspansjon i det svenske markedet.

Team

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

Bransjerelaterte Transaksjoner

Se alle