Renta Yhtiöt OY kjøper Flexleie AS

PROSJEKTLEDER

Morten Rye Pedersen

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Bygg

Utleie maskiner og verktøy

Renta utvider til Norge

PROSJEKTLEDER

Morten Rye Pedersen

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Bygg

Utleie maskiner og verktøy

Finske Renta Yhtiöt Oy (www.renta.com) inngikk 05.10.2018 avtale om å kjøpe 100 % av aksjene i det norske utleiefirmaet Flexleie AS. Selskapet eies av AS Atlantis Vest sammen med nøkkelpersoner. Etter oppkjøpet anslås omsetningen i Renta-konsernet i 2018 til ca. 1.400 MNOK.

Flexleie ble etablert i 2002 og har sin drift på Vestlandet, Nord-Norge og Oslo-regionen. Selskapet har nylig også startet en avdeling i Sverige. Selskapet har hovedkontor i Bergen og har totalt 6 avdelinger med sterk lokal tilstedeværelse. Flexleie styrer mot en omsetning på 120 MNOK i 2018. Selskapet tilbyr utleie av maskiner og utstyr til et bredt spekter av kunder innen bygg/anlegg og industri, og er spesialisert på infrastrukturprosjekter.

“Oppkjøpet av Flexleie er det første steget for Renta i sin utvidelse til Norge og sikrer en inngang til dette viktige maskin- og utstyrsutleiemarkedet i Østersjøregionen. Flexleie er et utmerket selskap, og ambisjonen vår er med Flexleie som utgangspunkt å bli en landsdekkende aktør i Norge.», sier Kari Aulasmaa, konsernsjef i Renta Group.

Etter transaksjonen vil Flexleie fortsette sin drift som et selvstendig foretak i Renta-konsernet. Daglig leder i Flexleie, Kato Stien og nøkkelpersoner vil fortsette i deres nåværende stillinger og bli minoritetseiere i Renta Group Oy.

Stratema var rådgivere for Renta i oppkjøpet.

Team

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

Bransjerelaterte Transaksjoner

Se alle

Bransjerelaterte transaksjoner

Procuritas kjøper Energima Gruppen

13.05.24 | 

Bygg & Anlegg

Rejlers kjøper Solvina

07.03.24 | 

Bygg & Anlegg

Solwers kjøper WiseGate

09.01.24 | 

Bygg & Anlegg

Se alle transaksjoner