Fasadgruppen kjøper RSM Fasade og Rogaland Blikk

PROSJEKTLEDER

Aleksander Karlsen

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Bygg

Fasademonasje / Rehabilitering

Fasadgruppen etablerer seg på Vestlandet gjennom oppkjøpet av RSM Fasade AS og Rogaland Blikk AS

PROSJEKTLEDER

Aleksander Karlsen

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Bygg

Fasademonasje / Rehabilitering

Fasadgruppen ekspanderer videre i Norge gjennom oppkjøpet av RSM Fasade AS (”RSM”) og Rogaland Blikk AS (”RB”). Oppkjøpet tilfører Fasadgruppen en solid posisjon i Stavanger og omegn innen fasaderenovering.

RSM ble stiftet i 1999 og er et av de største selskapene innen fasaderenovering på Vestlandet med en sterk markedsposisjon i og rundt Stavanger. Selskapet arbeider hovedsakelig med renoveringsprosjekter med kompetanse innen mur, puss og maling. RSM har 19 heltidsansatte og omsatte for 49 millioner kroner i løpet av regnskapsåret 2020.

RB ble stiftet i 2017 og deler lokaler med RSM. Virksomheten er fokusert på installasjon av fasadeplater, tak og blikkarbeid i både nybygg og renoveringsprosjekter. RB har 10 heltidsansatte, og omsatte for 18 millioner kroner i løpet av regnskapsåret 2020.

“Vi fortsetter å vokse i Norge, og gjennom disse to oppkjøpene får vi en sterk posisjon å bygge videre på i Stavanger og omegn. Fasadgruppen har allerede en sterk tilstedeværelse i Oslo, og RSM og RB blir utmerkede tilskudd som setter oss på kartet på Vestlandet og styrker markedsandelen vår i Norge», sier Pål Warolin, administrerende direktør i Fasadgruppen.

”Vi har med interesse fulgt Fasadgruppens etablering i Norge, og er glade for nå å kunne delta og utvide virksomheten også til Vestlandet. RSM og RB har begge sterke lokale markedsposisjoner i Stavanger, og vi ser frem til å begynne samarbeidet og dele beste praksis med våre kolleger i Fasadgruppen», sier Yngve Kvia, administrerende direktør i RSM.

Fasadgruppen finansierer oppkjøpet av samtlige aksjer i RSM og RB med tilgjengelige kredittfasiliteter og egen kasse. Selgerne har forpliktet seg til å re-investere deler av kjøpesummen gjennom å kjøpe eksisterende aksjer i Fasadgruppen for en verdi tilsvarende NOK 10,8 millioner. Aksjene som kjøpes gjennom re-investeringen har en lock-up periode frem til 12 mai 2022.

Stratema var rådgivere for Fasadgruppen Group AB.

Team

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

Bransjerelaterte Transaksjoner

Se alle

Bransjerelaterte transaksjoner

Corteco kjøper Viking Entreprenør

25.06.24 | 

Bygg & Anlegg

Procuritas kjøper Energima Gruppen

13.05.24 | 

Bygg & Anlegg

Rejlers kjøper Solvina

07.03.24 | 

Bygg & Anlegg

Se alle transaksjoner