Vitec kjøper Nordman & Co AB

PROSJEKTLEDER

Magnus Lövdén

MANDATE

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Teknologi

SaaS & Software

Vitec kjøper det svenske programvareselskapet Nordman & Co AB

PROSJEKTLEDER

Magnus Lövdén

MANDATE

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Teknologi

SaaS & Software

Vitec Software Group AB (publ) styrker sin nordiske posisjon i Vertical Market Software, ved å kjøpe alle aksjer i det svenske programvareselskapet Nordman & Co AB 26. april. Selskapet hadde en omsetning på SEK 20,2 millioner med et EBIT-resultat på SEK 3,8 millioner for regnskapsåret 2019/2020.

Nordman & Co AB utvikler og leverer Argus CRM-programvaren, som er et komplett salgsstøttesystem for dagligvarehandel, servicehandel, apotek, catering og bygge marked, hovedsakelig i Norden. Systemet, med flere tilleggsmoduler, gjør det mulig for selgere å planlegge og administrere for eksempel butikkbesøk, bestillinger, bestillinger, markedsføringsaktiviteter, vareinformasjon og presentasjoner. De rundt 130 kundene består hovedsakelig av selskaper i Sverige og resten av Norden.

Betaling skjer kontanter og med konvertibel med avvik fra aksjonærenes fortrinnsrett i henhold til fullmakt fra ordinær generalforsamling 2020-06-23. Konvertibelens løpetid er 38 måneder, som ved full konvertering gir en utvanning av kapitalen på 0,02%. Oppkjøpet forventes å resultere direkte i en økning i resultat per aksje for Vitec. Konsolidering skjer fra oppkjøpstidspunktet.

– Nordman & Co AB er et lønnsomt og veldrevet selskap med en stabil virksomhet som passer godt inn i vår forretningsmodell og bedriftskultur. Vi anskaffer selskaper for å utvikle og beholde dem i konsernet, derfor er vi alltid forsiktige med våre oppkjøpskriterier. I dag ønsker vi 12 nye ansatte hjertelig velkommen, sier Lars Stenlund, administrerende direktør i Vitec Software Group.

Nordman & Co AB ble grunnlagt i 1999 og har vært drevet i lang tid av Peter Norgren, administrerende direktør, sammen med Keyvan Haghighat. Selskapet har hovedkontor i Stockholm og opererer også i Piteå.

– Vitec er en langsiktig eier med veldig god forståelse av hva det vil si å utvikle og levere virksomhetskritisk programvare. Jeg har fulgt Vitec lenge og er fast overbevist om at vi sammen vil fortsette å utvikle Nordman & Co AB til stor nytte for våre kunder i dag og i fremtiden, sier Peter Norgren, administrerende direktør i Nordman & Co AB.

Stratema var rådgivere for Vitec Software Group AB (publ).

Les pressemelding fra Vitec her
 (engelsk)

 

Om Vitec

Vitec er ledende innen Vertical Market Software i Norden. Vi utvikler og leverer standardprogrammer for forskjellige nisjer. Vitec vokser gjennom oppkjøp av velstyrte og etablerte programvareselskaper i Norden. Konsernets overordnede prosesser sammen med de ansattes dype kunnskap om kundens lokale marked skaper gode forutsetninger for foredling og fortsatt innovasjon. Våre 975 ansatte er lokalisert i Danmark, Finland, Norge og Sverige. Vitec er notert på Nasdaq Stockholm og omsatte for 1.313 millioner SEK i 2020. Les mer på www.vitecsoftware.com.

Team

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

Bransjerelaterte Transaksjoner

Se alle

Bransjerelaterte transaksjoner

MyKid solgt til Hawk Infinity

12.06.24 | 

Teknologi

Se alle transaksjoner