Sweco kjøper TAG Arkitekter AS

PROSJEKTLEDER

Morten Rye Pedersen

MANDAT

Salgsoppdrag

BRANSJE

Bygg

Tekniske konsulenter

Sweco etablerer arkitekturdivisjon i Norge ved kjøp av TAG Arkitekter AS

PROSJEKTLEDER

Morten Rye Pedersen

MANDAT

Salgsoppdrag

BRANSJE

Bygg

Tekniske konsulenter

Sweco kjøper TAG Arkitekter og styrker Sweco sin satsing på bærekraftig arkitektur og byutvikling.

TAG Arkitekter har 95 medarbeidere innen arkitektur og landskapsarkitektur i Oslo, Bergen og Trondheim. Selskapet har hatt en sterk vekst de ti siste årene, og leverte i 2019 en omsetning på 113 millioner kroner.

– Vi er veldig imponerte over resultatene TAG Arkitekter har skapt. De har hatt en kraftig vekst og satt sitt preg på en rekke bolig- og byutviklingsprosjekter. Med prisvinnende design og sterkt fokus på byutvikling, er TAG den ideelle samarbeidspartneren når Sweco skal etablere en egen arkitekturvirksomhet. Vi gleder oss til at de dyktige ansatte i TAG blir en del av Sweco, sier adm. direktør Grete Aspelund i Sweco Norge.

TAG Arkitekter har siden etableringen utmerket seg innen bolig- og byutvikling i Oslo, Bergen og Trondheim. TAG har vunnet en rekke designpriser blant annet Bergen kommunes Arkitektur- og byformingspris 2019 for prosjektet 1912 Damsgårdsundet, NLAs landskapsarkitekturpris 2019 for Lyreneset friområde og boligblokkene på toppen av Sirkus kjøpesenter i Trondheim ble kåret til årets boligprosjekt 2013 av Boligprodusentene.

– TAG Arkitekter har fokusert på å kunne tilby en tverrfaglig arbeidsgruppe til sine kunder. Det er gjennom samarbeid på tvers at vi skaper fremtidsrettede boliger og bomiljøer. Nå gleder vi oss til å bli en del av et av verdens største fagmiljøer innenfor bærekraftig byutvikling, sier daglig leder i TAG, Lars Eirik Ulseth.

Sweco kjøper 100 % av aksjene i TAG Arkitekter AS. Selgerne vil forbli i sine respektive posisjoner og videreutvikle TAG Arkitekter som en divisjon i Sweco.

Stratema var rådgiver for eierne av TAG Arkitekter.

Les mer på bygg.no

Team

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

Bransjerelaterte Transaksjoner

Se alle

Bransjerelaterte transaksjoner

Procuritas kjøper Energima Gruppen

13.05.24 | 

Bygg & Anlegg

Rejlers kjøper Solvina

07.03.24 | 

Bygg & Anlegg

Solwers kjøper WiseGate

09.01.24 | 

Bygg & Anlegg

Se alle transaksjoner