Renta kjøper Byggesystemer

PROSJEKTLEDER

Morten Rye Pedersen

MANDAT

Buyside

BRANSJE

Bygg

Utleie maskiner og verktøy

Renta blir blant Norges største på utleie av maskiner og utstyr

PROSJEKTLEDER

Morten Rye Pedersen

MANDAT

Buyside

BRANSJE

Bygg

Utleie maskiner og verktøy

Renta kjøper samtlige aksjer i Byggesystemer, som i tillegg til å leie ut maskiner og utstyr er en av landets største stillasentreprenører

Avtalen mellom Renta og Byggesystemer ble ferdigforhandlet og signert i påskeuken, med overtakelse i slutten av april 2021. Byggesystemer ble etablert i 1975 og har en solid markedsposisjon med 160 ansatte fordelt på åtte avdelinger i Nord-Norge og en i Oslo. Renta har på sin side 60 ansatte fordelt på avdelinger i Bergen, Os, Stavanger, Stord, Romerike og i Narvik.

– Jeg er stolt av å dele med omverdenen at Byggesystemer nå blir en del av Renta. Selskapene utfyller hverandre på en veldig god måte, og vi er nå på god vei til å bli en landsdekkende aktør. Sammen får vi stor bredde i en miljørettet utleiepark, bransjeledende digitale løsninger for kunder og ansatte, solid fagkunnskap og en sterk sikkerhetskultur. Vi ønsker med det å være det naturlige førstevalget for kunder både i Nord-Norge og resten av landet framover, forteller administrerende direktør i Renta, Leif Martin Drange.

 

Opptatt av lokal verdiskaping

Byggesystemer har helt siden starten i 1975 vært opptatt av lokal tilhørighet og nær relasjon til kundene, med solid fagkunnskap på alle sine avdelinger.

– Lokal medbestemmelse og dyktige ansatte har vært en suksessfaktor i mer enn 45 år. Det var derfor avgjørende for oss at Renta sine verdier samsvarer med «Byggesystemer-ånden». Renta er opptatt av lokal forretning og verdiskaping, og de har samme forståelse for at lokalt ansatte utgjør en stor forskjell. I tillegg veide det tungt at vi utfyller hverandre både på utleieutstyr, tjenester og geografi, sier konsernleder i Byggesystemer, Arne Bratsberg.

 

Alle ansatte blir med videre

Alle avdelingene skal videreføres med dagens ansatte. Videre reinvesterer eierne i Byggesystemer en stor andel av salgssummen i Renta Group, slik sikres fortsatt lokalt eierskap.

– Vi er svært glade for at de vil være med videre på eiersiden. Det viser at de har stor tro på Renta i årene fremover. Det er også svært gledelig at alle de ansatte blir med videre, fortsetter Drange. Oppkjøpet gjør at Renta får 220 ansatte i Norge og et budsjett på like under 500 millioner kroner for 2021.

– Sammen med de ansatte skal vi nå videreutvikle og styrke Renta sin bedriftskultur, identitet og tilgjengelighet til det beste for kundene våre, avslutter Leif Martin Drange.

Stratema var rådgivere for Renta ved oppkjøpet.

Pressemelding fra Renta

Team

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

Bransjerelaterte Transaksjoner

Se alle

Bransjerelaterte transaksjoner

Procuritas kjøper Energima Gruppen

13.05.24 | 

Bygg & Anlegg

Rejlers kjøper Solvina

07.03.24 | 

Bygg & Anlegg

Solwers kjøper WiseGate

09.01.24 | 

Bygg & Anlegg

Se alle transaksjoner