Rejlers kjøper Solvina

PROJEKTLEDER

Fredrik Liljecrantz

MANDAT

Kjøpsmandat

BRANSJE

Bygg
Tekniske konsulenter

Stratema har rådgitt Rejlers ved oppkjøp av energi- og industrikonsulentfirmaet Solvina.

PROJEKTLEDER

Fredrik Liljecrantz

MANDAT

Kjøpsmandat

BRANSJE

Bygg
Tekniske konsulenter

Med omfattende ekspertise innen teknisk konsulentvirksomhet har Stratema rådgitt Rejlers AB i oppkjøpet av 100% av aksjene i energi- og industrikompetansespesialisten Solvina AB.

For Stratema har det vært viktig å finne en optimal match som bidrar til Rejlers vekststrategi og styrker selskapets posisjon i det voksende teknisk rådgivningsmarkedet innen energisektoren. Oppkjøpet av Solvina styrker Rejlers energisektorposisjon ved å tilføre kompetanse og spesialkunnskap innen drift av elkraft- og energiproduksjonsanlegg, spesielt for det voksende kjernekraftområdet.

Sammenslåingen av de to selskapene kjennetegnes av felles DNA i form av kompetanse, kunnskap og fokus på kontinuerlig læring, hvilket gjorde dem til en naturlig match fra første stund.

Gjennom hele oppkjøpsprosessen har det vært en genuin innsats for virkelig å forstå hverandre, utforske forretningssynergier og fremme samarbeid til glede for begge parter. Denne tilnærmingen har lagt fundamentet for et godt samarbeid som gir spennende fremtidsutsikter og betydelig vekstpotensial.

Fredrik Liljecrantz, Projektleder Stratema

Dette er første gang Stratema har rådgitt Rejlers ved oppkjøp i Sverige. Vi har imidlertid samarbeidet med Rejlers over lang tid og har omfattende erfaring med å bistå dem på det norske markedet.

Solvina ble grunnlagt i 1997 og har ca. 25 ansatte i Göteborg. Selskapets kjernevirksomhet er fokusert om elkraftteknikk, reguleringsteknikk og teknologiledelse i et helhetlig perspektiv, og det betjener kunder som energiselskaper, industribedrifter, netteiere og anleggseiere. Tjenestene omfatter utredninger, analyser, testing, opplæring og rådgivning med sikte på å forbedre kundenes anlegg og drift. Solvina har også virksomhet i India, som imidlertid ikke inngår i oppkjøpet.

Rejlers ble grunnlagt i 1942 og er et av Nordens ledende rådgivende ingeniørfirmaer. Deres spesialkompetanse hjelper bedrifter, offentlige myndigheter og andre organisasjoner med å håndtere morgendagens samfunnsutfordringer. Rejlers’ tjenester er viktige elementer i prosessen mot et bærekraftig samfunn, og suksessen bygger på selskapets evne til kontinuerlig å helhjertet søke ny kunnskap. Rejlers har virksomhet i Sverige, Finland, Norge og De forente arabiske emirater og har 3300 eksperter innen teknologiområder som energi, industri, infrastruktur og eiendom. I 2023 hadde selskapet en omsetning på SEK 4,1 milliarder, og B-aksjene er notert på Mid Cap-listen på Nasdaq Stockholm.

Les Rejlers sin pressemelding

Kontaktpersoner

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

Bransjerelaterte Transaksjoner

Se alle

Bransjerelaterte transaksjoner

Solwers kjøper WiseGate

09.01.24 | 

Bygg

Se alle transaksjoner
Vis i kart
Vis i kart