Procuritas kjøper Energima Gruppen

PROJEKTLEDER

Morten Rye Pedersen

MANDAT

Kjøpsmandat

BRANSJE

Bygg & Anlegg
HVAC & electrical installation

Stratema har bistått Procuritas med oppkjøpet av Energima Gruppen.

PROJEKTLEDER

Morten Rye Pedersen

MANDAT

Kjøpsmandat

BRANSJE

Bygg & Anlegg
HVAC & electrical installation

Oppkjøpet vil danne en solid plattform for Procuritas sin videre vekst i Norge, innenfor områdene innendørs klimakontroll og energieffektivisering.

Procuritas ble etablert i 1986, og er det eldste Private Equity selskapet i Norden. Selskapet hadde allerede gjennomført oppkjøpet av Proptech Sweden, en tilsvarende virksomhet som Energima. Det var derfor viktig for Stratema å finne en aktør i Norge som kunne være en offensiv medspiller i å utvikle den ledende aktøren i Norden. Energima Gruppen er en ledende aktør innen ventilasjon og energieffektivisering i Norge, med en omsetning på ca. 1,8 Mrd. NOK.

Stratema la vekt på å finne en transaksjonsstruktur som kunne videreføre det sterke engasjementet til de mange aksjonærene og lederne i Energima Gruppen. Det ble derfor lagt til rette for at aksjonærene og lederne reinvesterer i virksomheten og blir med videre som eiere.

Øyvind Solvang, Partner i Stratema

I 2003 la brødrene Magnussen ned grunnsteinen til det som i dag er Energima Gruppen gjennom etableringen av Energima AS. Med erfaringene de hadde opparbeidet seg i små og store bedrifter i ventilasjonsbransjen, var ambisjonen å ta med seg det beste fra begge verdener for å skape noe nytt og annerledes.

Gründerne og ledelsen tar nå inn Procuritas som majoritetseier for å videreutvikle å styrke veksten til gruppen. «Vi har hatt en interessant og hyggelig dialog med Procuritas en stund og er overbevist om at de er den rette partneren for vår videre utvikling. Gjennom vårt nye partnerskap får vi tilgang til deres nettverk og omfattende erfaring med vekstreiser både gjennom oppkjøp og organisk vekst. Vi vil fortsette å streve etter å være den mest attraktive arbeidsplassen i bransjen, og vi ser frem til å ønske mange fremoverlente kolleger velkommen på veien videre», kommenterer Morten Hveding Juel, konsernsjef i Energima.

Procuritas ser store muligheter for Energima. Eiendommer står for rundt 40% av energiforbruket i de nordiske landene, og kommende regulatoriske initiativer både på nasjonalt og EU-nivå vil sette nye krav til energisparing.

«I et raskt voksende marked skiller Energima seg ut med sin dedikasjon til å gi kundene sine de mest pålitelige og effektive tjenestene, og de har klart å tiltrekke seg de beste talentene i bransjen. Sammen har vi utviklet en strategisk plan for å oppnå den ledende posisjonen i det nordiske markedet, og vi ser frem til å støtte Energima med å forbedre energieffektiviteten og inneklimaet i eiendomsbransjen», sier Mattias Feiff, meddirektør i Procuritas.

Transaksjonen er betinget av  godkjenning fra Konkurransetilsynet i Norge  og forventes å bli fullført i løpet av andre kvartal 2024.

Her kan du lese Procuritas sin pressemelding

Team

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

Bransjerelaterte Transaksjoner

Se alle

Bransjerelaterte transaksjoner

Corteco kjøper Viking Entreprenør

25.06.24 | 

Bygg & Anlegg

Rejlers kjøper Solvina

07.03.24 | 

Bygg & Anlegg

Solwers kjøper WiseGate

09.01.24 | 

Bygg & Anlegg

Se alle transaksjoner