Fasadgruppen kjøper Malercompagniet Oslo, Murpartnern og Meyer-Mørch

LEDER

Øyvind Solvang

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Bygg

Fasademontasje / rehabilitering

Fasadgruppen styrker posisjonen i Norge gjennom oppkjøp av Malercompagniet Oslo (”Malercompagniet”), Murpartnern (”MP”) og Meyer-Mørch (”MM”).

LEDER

Øyvind Solvang

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Bygg

Fasademontasje / rehabilitering

Malercompagniet ble grunnlagt i 1991 og er en av de største fasadeentreprenørene i Oslo-regionen. Selskapet jobber hovedsakelig med renoveringsprosjekter med kompetanse innen maling, mur, puss og tak. Malercompagniet har 56 ansatte og omsatte for 136 MNOK i 2021.

MP ble grunnlagt i 2005 og har bygd opp en sterk posisjon i Oslo-regionen innen fasaderenoveringsprosjekter med kompetanse innen mur, puss og flis. Selskapet har 50 ansatte og omsatte for 50 MNOK i 2021. MP er et datterselskap av Malercompagniet.  MM ble grunnlagt i 1973 og fokuserer på maling og fasadeprosjekter i Bærum og omegn. MM har 9 ansatte og omsatte for 29 MNOK i 2021.

”Gjennom oppkjøpet av Malercompagniet, Murpartnern og Meyer-Mørch styrker Fasadgruppen sin posisjon i Norge. Vi har nå 9 selskaper på det norske markedet og en stabil plattform for videre vekst. Selskapene har mange kvaliteter som vi verdsetter; et kompetent lederskap, omfattende håndverkskunnskap og sterke lokale markedsposisjoner», sier Johan Claesson, regionssjef for Fasadgruppen Vest.

« Å bli en del av Fasadgruppensikrer vår langsiktige utvikling, kapasitet og gjennomføringsevne til glede for våre medarbeidere, kunder og øvrige samarbeidspartnere. Vi verdsetter forretningsmodellen hvor Malercompagniet Oslo, Murpartnern og Meyer-Mørch viloperere under sine respektive merkenavn og ta del i de markeder og utviklingsmuligheter som deselv finner mest attraktive. I løpet av prosessen har vi fått bekreftet at Fasadgruppens verdigrunnlag stemmer godt overens med vårt», sier Tom Rindal, daglig leder for Malercompagniet Oslo.

Fasadgruppen finansierer oppkjøpet av samtlige aksjer i Malercompagniet Oslo, Murpartnern og Meyer-Mørch med tilgjengelige kredittfasiliteter og egen kasse. Selgerne vil reinvestere en del av oppgjøret gjennom å kjøpe eksisterende aksjer i Fasadgruppen.
Stratema var rådgivere for Fasadgruppen Group.

Team

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

Bransjerelaterte Transaksjoner

Se alle

Bransjerelaterte transaksjoner

Procuritas kjøper Energima Gruppen

13.05.24 | 

Bygg & Anlegg

Rejlers kjøper Solvina

07.03.24 | 

Bygg & Anlegg

Solwers kjøper WiseGate

09.01.24 | 

Bygg & Anlegg

Se alle transaksjoner