Fasadgruppen AB kjøper Mjøndalen Mur & Puss AS

PROSJEKTLEDER

Morten Rye Pedersen

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Bygg

Fasademontasje / Rehabilitering

Fasadgruppen vokser i Norge gjennom oppkjøp av Mjøndalen Mur & Puss AS

PROSJEKTLEDER

Morten Rye Pedersen

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Bygg

Fasademontasje / Rehabilitering

Fasadgruppen kjøper Mjøndalen Mur & Puss AS (”MMP”), et av Norges største murerselskap med en sterk markedsposisjon i Oslo og Østlandsregionen.

MMP ble stiftet i 1986 og tilbyr tjenester innen muring, pussing og flislegging. Arbeidene utføres for ulike veletablerte entreprenører og utbyggere hovedsakelig på nye bygg, men også rehabilitering av eksisterende bygg. Selskapet har 95 heltidsansatte og omsatte cirka 180 MNOK med en driftsmargin på 9 prosent i 2020. MMP blir Fasadgruppens andra dotterselskap i Norge etter DVS Entreprenør som ble kjøpt opp i september 2020.

”Norge er et viktig marked i vår nordiske vekststrategi og med MMP kan vi ønske velkommen ytterligere et norsk kvalitetsselskap med en kompetent ledelse til Fasadgruppen. Med sitt fokus på nye bygg blir MMP ett godt komplement till DVS Entreprenør, som først og fremst arbeider med rehabilitering av eksisterende bygg. MMP har hatt en stabil omsetning og lønnsomhet over mange år», sier Pål Warolin, koncernchef for Fasadgruppen.
 
”Siden starten for 35 år siden har vi bygget opp en sterk posisjon i Osloregionen med dyktige håndverkere og faste kunder. Vi tenker at det nå er tid for neste steg i vår utvikling, og det føles derfor veldig riktig å bli en del av Nordens største fasadekonsern. Vi ser fram til å samarbeide med de andre selskapene i Fasadgruppen, og spesialet  DVS Entreprenør for å utvikle den norske virksomheten», sier Robert Braathen, Daglig Leder for MMP.

Fasadgruppen finansierer oppkjøpet av samtlige aksjer i MMP med tillgjengelige kreditfasiliteter og egen kasse. Selgerne er en en grupp anställda på MMP som alla fortsätter arbeta i sina respektive roller efter transaktionen. Säljarna har åtagit sig att återinvestera en del av köpeskillingen genom att inom tre månader förvärva befintliga aktier i Fasadgruppen för ett belopp motsvarande 19 MNOK. Säljarna har även åtagit sig att inte avyttra sina aktier i Fasadgruppen före den 30 april 2022. Genomförandet av förvärvet är inte föremål för några fullföljandevillkor och MMP blir därför omedelbart en del av Fasadgruppen.

Fasadgruppen kjøper 100% av aksjene i MMP med overtagelse 29. januar. Selgerne vil forbli i sine respektive posisjoner og videreutvikle MMP som en del av Fasadgruppen.

Stratema var rådgivere for Fasadgruppen AB.

Team

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

Bransjerelaterte Transaksjoner

Se alle

Bransjerelaterte transaksjoner

Corteco kjøper Viking Entreprenør

25.06.24 | 

Bygg & Anlegg

Procuritas kjøper Energima Gruppen

13.05.24 | 

Bygg & Anlegg

Rejlers kjøper Solvina

07.03.24 | 

Bygg & Anlegg

Se alle transaksjoner