Corteco kjøper Viking Entreprenør

PROJEKTLEDER

Ulrik Tronstad Gahre

MANDAT

Kjøpsmandat

BRANSJE

Bygg
Fasade montasje / Rehabilitering

Stratema har bistått Corteco med oppkjøpet av Viking Entreprenør.

PROJEKTLEDER

Ulrik Tronstad Gahre

MANDAT

Kjøpsmandat

BRANSJE

Bygg
Fasade montasje / Rehabilitering

Viking Entreprenør er det andre oppkjøpet Stratema har bistått Corteco med, og er et viktig ledd for å styrke Corteco sin markedsposisjon innen rehabilitering av fasade av eiendommer i Norge.

Viking Entreprenør ble stiftet i 2005, og er en erfaren totalentreprenør med ekspertise innen mur, flis og kompleks betongrehabilitering. Selskapet har et bredt sammensatt fagmiljø, og tilbyr prosjektledelse og fagkunnskap innenfor alle håndverksdisipliner.

Viking Entreprenør har sitt kjerneområde på Østlandet, men som spesialister innen teglkirker, betongrehabilitering og svømmehaller, har de utført oppdrag rundt om i store deler av Norge. Viking Entreprenør har fokus på kvalitet, og å sikre bærekraftige løsninger i sin daglige drift.

Oppkjøpet av Viking Entreprenør er et sentralt element i Cortecos strategi for å etablere en solid markedsposisjon i Norge. Stratema bistod Corteco med oppkjøpet av A. Hansen Gruppen AS, et kvalitetsbevisst selskap med en betydelig posisjon innen tak- og blikkenslagermarkedet med hovedfokus på rehabilitering, i desember 2023. Sammen vil A. Hansen Gruppen og Viking Entreprenør utfylle hverandre og skape en solid norsk plattform.

Stratema er takknemlig for det gode samarbeidet og tilliten Corteco har visst oss. Vi ser frem til å følge deres videre utvikling, og fortsette vårt samarbeid.

Ulrik Tronstad Gahre, Associate, Stratema

Viking Entreprenør omsatte i 2023 for 210 MNOK med god lønnsomhet. Etter oppkjøpet består Corteco av 13 selskap, hvorav 11 i Sverige og 2 i Norge, med en samlet omsetning på omkring 1,5 milliarder SEK.

Corteco er den profesjonelle partneren for eiendomsbesittere innen bærekraftig renovering og vedlikehold av eiendommers ytre skall. Corteco ble opprettet av Celero Capital i 2022, gjennom oppkjøp av flere ledende selskaper i bransjen.

Team

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

Bransjerelaterte Transaksjoner

Se alle

Bransjerelaterte transaksjoner

Procuritas kjøper Energima Gruppen

13.05.24 | 

Bygg & Anlegg

Rejlers kjøper Solvina

07.03.24 | 

Bygg & Anlegg

Solwers kjøper WiseGate

09.01.24 | 

Bygg & Anlegg

Se alle transaksjoner