ÅF Advansia AS kjøper Erstad & Lekven Oslo AS

PROSJEKTLEDER

Øyvind Solvang

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Bygg

ÅF Advansia AS har inngått avtale om å overta 100 prosent av aksjene i Erstad & Lekven Oslo.

PROSJEKTLEDER

Øyvind Solvang

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Bygg

Stratema har bistått ÅF i prosessen.

Erstad & Lekven Oslo AS er en solid og erfaren aktør i norsk byggebransje. Selskapet som ble stiftet i 1989 er i dag aktive innenfor prosjektledelse og byggeledelse, med hovedfokus på Østlandsområdet. Erstad & Lekven Oslo AS har 40 ansatte fordelt på jurister, økonomer, arkitekter og ingeniører innen fagene bygg, anlegg, elektro, VVS og medisinteknisk utstyr. Den årlige omsetningen ligger rundt 57 millioner kroner.

Det er bare Erstad & Lekven Oslo som kjøpes opp. Erstad & Lekvens selskaper i Bergen påvirkes ikke av dette oppkjøpet.

ÅF Advansia er en betydelig aktør innen ledelse av store, komplekse, landbaserte byggeprosjekter. På listen over pågående prosjekter står utbyggingen ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Prosjekt Nytt Østfoldsykehus, nye Deichmanske hovedbibliotek og det nye Munchmuseet. Før sammenslåingen med Erstad og Lekven Oslo har ÅF Advansia 220 medarbeidere og omsatte for 490 millioner kroner i 2014. ÅF Advansia er en del av det svenske konsernet ÅF AB, et ingeniør- og konsulentselskap med over 7500 ansatte fordelt på oppdrag i hele verden.

Oppkjøpet av Erstad & Lekven Oslo forsterker ÅF Advansia på det norske prosjekt- og byggeledermarkedet. Erstad og Lekven Oslo vil tilføre ÅF Advansia mer kompetanse og flere byggelederressurser.

«ÅF Advansia kjenner Erstad & Lekven Oslo godt fra før. Vi har jobbet sammen på flere prosjekter og vet hva hverandre står for. Begge selskaper har lang erfaring med store og kompliserte byggeprosjekter. Begge selskaper er kjent for å konstruere gode team til hvert enkelt prosjekt. Strategisk har vi store likheter og overlappende verdier, som et sterkt fokus på kvalitet», sier adm. dir. i ÅF Advansia, Rune Hardersen.

«Våre bedriftskulturer er svært like. Med sammenslåingen får begge selskaper et større volum med høy tverrfaglig kompetanse. Kunder av begge selskapene vil få tilgang til større kapasitet og flere fagressurser med høy kompetanse fra samme leverandør», sier Dag Trætten, daglig leder i Erstad & Lekven.

Kontaktpersoner

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

Bransjerelaterte Transaksjoner

Se alle

Bransjerelaterte transaksjoner

Rejlers kjøper Solvina

07.03.24 | 

Bygg

Solwers kjøper WiseGate

09.01.24 | 

Bygg

Se alle transaksjoner
Vis i kart
Vis i kart