Vitec kjøper Unikum Datasystem AB

PROSJEKTLEDER

Magnus Lövdén

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Teknologi

SaaS & Software

Vitec kjøper det svenske programvareselskapet Unikum Datasystem AB

PROSJEKTLEDER

Magnus Lövdén

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Teknologi

SaaS & Software

Vitec Software Group AB (publ) forsterker sin nordiske posisjon ytterligere innenfor vertikal programvare, ved å kjøpe samtlige aksjer i det svenske programvareselskapet Unikum Datasystem AB den 4. januar. Selskapet omsatte for 102 MSEK for regnskapsåret 2019, med justert EBITDA-resultat på 42 MSEK.

Unikum Datasystem AB leverer programvaren Pyramid Business Studio som er et komplett forretnings- og operativsystem for små og mellomstore selskaper. Systemet håndterer prosjektledelse, fakturering, kundebehandling og e-handel.

Systemet består av en rekke uavhengige moduler som kan knyttes sammen til en komplett løsning basert på kundens behov. 6 500 selskaper benytter i dag Pyramid, der flertallet er aktive kunder innen handel og industri i Sverige.

Betaling for oppkjøpet skjer kontant, og med en konvertibel med avvikelse fra dagens aksjonærenes forkjøpsrett, i samsvar med fullmakt fra generalforsamlingen den 23.juni 2020. Konvertibelens løpetid er 36 måneder som ved full konvertering gir en utvanning av kapitalen på 0,1%. Oppkjøpet forventes å direkte resultere i økning av resultat per aksje for Vitec. Konsolidering skjer fra oppkjøpsdato.

– Unikum er et lønnsomt og veldrevet selskap med en virksomhet som passer bra inn i vår forretningsmodell og selskapskultur. Vi kjøper selskaper for å beholde dem i konsernet, derfor er vi ekstremt nøye med oppkjøpskriteriene. I dag ønsker vi 90 nye ansatte hjertelig velkommen, sier Lars Stenlund, administrerende direktør i Vitec Software Group AB.

Unikum ble grunnlagt i 1982 og har base i Lund, i Sverige.

– Det er veldig positivt for våre kunder, forhandlere og ansatte med Vitec som ny eier av selskapet. De har en sterk posisjon i Norden og har lang erfaring og bred kompetanse innen vertikal programvare. For oss er det avgjørende å ha en langsiktig eier som er forpliktet til den videre utviklingen av selskapet, sier Lars Lindskog, administrerende direktør i Unikum datasystem AB.

Stratema var rådgivere for Vitec Software Group AB.

Les pressemelding fra Vitec (engelsk)

Team

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

Bransjerelaterte Transaksjoner

Se alle