Vitec kjøper Odin Systemer AS

PROSJEKTLEDER

Dave Sandberg

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Teknologi

SaaS & Software

Vitec kjøper programvareselskapet Odin Systemer AS

PROSJEKTLEDER

Dave Sandberg

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Teknologi

SaaS & Software

Vitec Software Group AB forsterker sin nordiske posisjon innenfor Vertikal Market Software gjennom den 12.juni og kjøpe samtlige aksjer i det norske programvareselskapet Odin Systemer AS. Produktene retter seg til frisør- og skjønnhetssalonger i Norge. Selskapet omsatte for 62,2 MNOK med et justert EBITDA-resultat på 13 MNOK for regnskapsåret 2018.

Betaling skjer kontant ved oppmøte, med en konvertibel obligasjon med avvikelse fra aksjeeierens forkjøpsrett med fullmakt fra generalforsamlingen 2019-04-10. Løpetiden på den konvertible obligasjonen er 36 måneder som ved full konvertering utgjør 0,8% av kapitalen. Oppkjøpet forventes å gi en direkte resultatøkning per aksje for Vitec. Konsolidering skjer fra oppkjøpsdato og selskapet kommer til å inngå i segmentet “Helse og utdanning”.

“Odin Systemer er et velfungerende og lønnsomt selskap med standariserte- og nisjeprodukter for frisør og skjønnhetssalonger sitt unike behov. Vi kjøper selskaper for å beholde de i konsernet, og er derfor alltid nøye med våre oppkjøpskriterier. Odin Systemer passer godt inn i både businessmodellen vår og bedriftskulturen. Det er gledelig å ønske velkommen til 38 nye medarbeidere til vårt konsern” sier Lars Stenlund, VD Vitec Software Group.

“Det kjennes godt med Vitec som ny eier av selskapet. De har en lang erfaring med bransjeprodukter og programvare og forstår derfor virksomheten vår i dybden. Virksomheten vil fremdeles administreres av oss her i Bergen, det er jo vi som er eksperter på våre kunders behov” sier Tom-Arne Furnes, vd Odin Systemer AS.

Stratema var rådgivere for Vitec Software Group AB under hele prosessen.

Les pressemelding fra Vitec

Om Vitec

Vitec er ledende innenfor Vertical Market Software i Norden. De utvikler og leverer standardprogrammer for ulike bransjer. Vitec vokser gjennom oppkjøp av veldrevne og etablerte programvareselskap i Norden. Konsernet sine overordnede prosesser sammen med medarbeidernes dype kunnskap om kundens lokale marked, skaper gode forutsetninger for utvikling og innovasjon. Selskapets 650 medarbeidere er lokalisert i Danmark, Finland, Norge og Sverige. Vitec er børsnotert på Nasdaq Stockholm og omsatte for 1017 MSEK i 2018. Les mer om Vitec på www.vitecsoftware.com

Team

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

Bransjerelaterte Transaksjoner

Se alle