Hjem / Great Deals / Vitec kjøper LJ System AB

Vitec kjøper LJ System AB

Vitec kjøper det svenske programvareselskapet LJ System AB

DATO 22.04.20
PROSJEKTLEDER

Magnus Lövdén

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Teknologi

SaaS & Software

DATO 22.04.20
PROSJEKTLEDER

Magnus Lövdén

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Teknologi

SaaS & Software

Vitec Software Group AB (publ) styrker sin nordiske posisjon innen vertikal programvare ved å kjøpe alle aksjer i det svenske programvareselskapet LJ System AB.

Programvareselskapet LJ System har kontorer i Lund og tilbyr produkter for kirker og førskoler. Forsamlingsadministrasjon er et modulbasert selskapssystem som benyttes av cirka 300 kirker. Produktet tilbyr blant annet administrasjon av kirkegårder med digital kart, økonomi- og lønnshåndtering, samt booking av gudstjeneste, dåp og vielser med mer – via data, telefon og nettbrett. Abbum er et annet produkt utviklet for å håndtere administrasjon og pedagogikk, hovedsakelig i førskolen.

Selskapet forventes under inneværende regnskapsår 2019-2020 å omsette for cirka 18 MSEK med et justert EBITDA-resultat på cirka 2,5 MSEK. Betaling skjer kontant og oppkjøpet forventes å direkte resultere i en gevinst økning per aksje for Vitec. Konsolidering skjer fra oppkjøpsdato.

-LJ System sine avanserte, men brukervennlige produkter gir kirker og førskoler mulighet å drive sine virksomheter effektivt. Selskapet er veletablert, lønnsomt og passer bra inn i vår selskapskultur. Vi kjøper selskaper for å beholde de i konsernet og i dag hilser vi 14 nye medarbeidere varmt velkommen, sier Lars Stenlund, CEO Vitec Software Group.

Vil fortsette å utvikle selskapet sammen med Vitec

LJ System ble grunnlagt i 1980 som et familieforetak og senere drevet som et aksjeselskap siden 1985. Andreas Friberg har vært selskapets Direktør og deleier siden 2006.

-Jeg er glad for å se Vitec som nye eiere av selskapet. Det føles helt riktig med deres brede kompetanse innenfor nisjeprogramvarer og markedsledende posisjon. Sammen med Vitec ser jeg gode muligheter for å fortsette å utvikle selskapet her i Lund fremover, sier Andreas Friberg, Vd i LJ System.

Stratema var rådgivere for Vitec Software Group AB under hele prosessen.

Les pressemelding fra Vitec (engelsk)

back button back button Se alle

Kontaktpersoner

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

* Ved å sende inn din e-postadresse godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer om hvordan vi håndterer dine personverndata her.