Vitec kjøper HK Data AS

PROSJEKTLEDER

Dave Sandberg

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Teknologi

SaaS & Software

Vitec kjøper programvareselskapet HK Data AS.

PROSJEKTLEDER

Dave Sandberg

MANDAT

Kjøpsoppdrag

BRANSJE

Teknologi

SaaS & Software

Vitec Software Group AB forsterker sin nordiske posisjon innenfor Vertikal Market Software gjennom den 17.desember og kjøpe samtlige aksjer i det norske programvareselskapet HK Data AS.

Produktene retter seg mot velferds- og helsesektoren i Norge. Kundene består av foretak, kommuner, fylker og frivillige organisasjoner. Selskapet omsatte for 16 MNOK med et justert EBITDA-resultat på 1,7 MNOK for regnskapsåret 2018.

Betaling skjer kontant. Oppkjøpet forventes å gi en direkte resultatøkning per aksje for Vitec. Konsolidering skjer fra oppkjøpsdato og selskapet kommer også til å inngå i segmentet Helse og utdanning.

-HK Data er et velfungerende og lønnsomt selskap med standariserte- og nisjeprodukter som hjelper til med behandling av for eksempel avhengighetsproblemer. HK Data har også et produkt som støtter kommuner med sitt arbeid for elever med spesielle behov. Vi kjøper selskaper for å beholde de i konsernet, og er derfor alltid nøye med våre kriterier for oppkjøp. HK Data passer godt inn i vår businessmodell og bedriftskultur. Det er gledelig å ønske velkommen til et stort antall kunder og 18 nye medarbeidere til konsernet, sier Lars Stenlund, VD Vitec Software Group.

-Det kennes godt med Vitec med Vitec som ny eier av selskapet. De har en lang erfaring med bransjetilpassede programvarer og forstår derfor virksomheten vår i dybden. Virksomheten vil fremdeles administreres av oss her i Moelv, det er jo vi som er eksperter på våre kunders behov, sier Tom Theodorsen, VD HK Data As.

Stratema var rådgivere for Vitec Software Group AB.

Les pressemelding fra Vitec (engelsk).

Team

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

Bransjerelaterte Transaksjoner

Se alle

Bransjerelaterte transaksjoner

MyKid solgt til Hawk Infinity

12.06.24 | 

Teknologi

Se alle transaksjoner