Hjem / Great Deals / Solwers kjøper WiseGate

Solwers kjøper WiseGate

Stratema var rådgiver for energi- og industrikonsulentselskapet WiseGate i forbindelse med at det blir en del av Solwers.

DATO Januar 2024
PROJEKTLEDER

Fredrik Liljecrantz

MANDAT

Salgsmandat

BRANSJE

Bygg
Tekniske konsulenter

DATO Januar 2024
PROJEKTLEDER

Fredrik Liljecrantz

MANDAT

Salgsmandat

BRANSJE

Bygg
Tekniske konsulenter

Stratema benyttet sin omfattende tekniske rådgivningsekspertise til å bistå WiseGate i prosessen med å finne en partner som kan bistå med å styrke og videreutvikle selskapet.

Solwers styrker sin tilstedeværelse i Sverige gjennom oppkjøpet av WiseGate, og utvider samtidig tjenesteporteføljen og personalressursene i tråd med sin strategi. Oppkjøpet inkluderer også datterselskapet DEMAB AB, som har betydelig automatiseringskompetanse. Selskapet vil inngå i Solwers’ konsernregnskap med virkning fra 1. januar 2024. Solwers Sweden AB har inngått avtale om kjøp av hele aksjekapitalen i WiseGate AB.

Fokus har vært på samarbeid med en strategisk partner som kan bevare og bygge videre på den unike kulturen og markedskunnskapen som ligger i WiseGate-selskapene. Dette gir et robust grunnlag for fortsatt suksess i neste fase.

WiseGate, som ble grunnlagt i Malmø i 2014, er en spesialisert svenskbasert rådgivende ingeniørvirksomhet for energi- og prosessindustrien. WiseGate Consulting fokuserer på energi- og industrisektorer som elkraft, kraftoverføring, industriell automasjon, rørledninger, mekanisk design og prosjektledelse. Selskapet har over 50 heltidsansatte konsulenter fordelt på åtte kontorer i Sverige, og hadde en urevidert årsomsetning i 2023 på SEK 90 millioner. Dette er en økning på 41 % fra regnskapsåret 2022, og gav et justert EBIT-resultat på SEK
4,2 millioner.

Solwers er et vekstorientert konsern bestående av høykompetanseselskaper, og fungerer som en vekstplattform for konsernselskapene, gjennom å støtte deres vekst og utfordre tradisjonell praksis innen byggteknisk rådgivning. De 24 Solwers-selskapene har over 600 ansatte eksperter i Finland og Sverige, og tilbyr et bredt spekter av ingeniør- og prosjektledelsestjenester.

Les Solwers pressemelding

back button back button Tilbake til alle transaksjoner

Kontaktpersoner

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

* Ved å sende inn din e-postadresse godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer om hvordan vi håndterer dine personverndata her.