25.03.22 | Intervju

– Et godt renommé er det viktigste når man jobber i vår bransje

Aleksander har en evne til å se ting fra et perspektiv som vi andre kanskje ikke engang har tenkt på. Og til å lage finansielle modeller som ikke bare viser mulige scenarier, men også hvilket av disse bedriftene bør velge og hva de skal gjøre for å komme dit. Fortsett med det, Aleksander! (Med eller uten slips.)

 

”Da jeg begynte i Stratema i 2017 hadde jeg jobbet et par år med M&A i andre bedrifter, innen både bygg og teknologi. Her er det fullt fokus på byggsektoren, der jeg blant annet har gjennomført flere oppkjøp for Fasadgruppen. Stratema har gjennomgått en rivende utvikling i løpet av disse årene. I 2017 var vi vel seks eller sju. Nå vokser vi og har nettopp ansatt tre personer. Jeg opplever at vi holder riktig kurs. At vi har fått en solid posisjon i markedet og anses for å være profesjonelle. Et godt renommé er vel det viktigste når man jobber i vår bransje. Jeg jobbet et år i Brasil og det er nok ingen overdrivelse å si at de har et litt annet syn på arbeid der. Det er knallhardt og veldig individualistisk. Og samfunnet har store sosiale forskjeller. Det ligger vel i Norges – og også Sveriges – historie, med sosialdemokrati og fellesskapstankegang, at vi har et annet syn på dette. At samarbeid og mindre hierarkisk tankesett alltid er en mye bedre strategi.

I Stratema samarbeider vi mye, også på tvers av ”teknologi-bygg-grensen”. Og det er aldri langt til en kollega for å be om råd. Nærheten mellom oss gjør det også enklere å kvalitetssikre. Jeg jobbet jo litt på teknologisiden før jeg begynte i Stratema, og det er ganske stor forskjell mellom enkeltbedriftene i henholdsvis teknologi- og byggebransjen. Jeg opplever at man i byggselskapene ofte er litt mer jordnære. Og så vil man gjerne ha alt på norsk, i hvert fall i de litt mindre bedriftene. I vår bransje skal jo det meste være på engelsk, men selvfølgelig leverer vi alt på norsk om kundene ønsker det. Der tror jeg kanskje vi er litt mer pragmatiske enn de store aktørene. Det er faktisk litt på samme måte når det gjelder klær. Det kan nok være en fordel å ikke se ut som man jobber i finansbransjen når man skal besøke et byggselskap. Så da legger man kanskje slipset igjen hjemme.”

Relaterte artikler