24.03.22 | Intervju

– Fremgang for oss er når alle parter opplever at de har vunnet

Alessandro kunne like gjerne blitt fotballproff i Italia. At han i stedet valgte en økonomiutdannelse og jobb innen M&A var jo veldig heldig for oss i Stratema og våre kunder. Og sikkert et tap for proffotballen.

 

”Ja, fotballen var viktig for meg – og er fremdeles viktig. Men nå spiller jeg mest med venner. En stund holdt jeg på med bedriftsfotball, men det er jo å be om benbrudd. Risikoen for skader innen M&A kan vel anses for å være ganske lav i sammenligning. Samtidig er det naturligvis likheter. For det er jo en slags lagidrett vi driver med her i Stratema. Den store forskjellen er vel at fremgang for oss er når alle involverte parter opplever at de har vunnet. At de har gjort en god forretning. Det handler jo om at man forsøker å løse komplekse situasjoner sammen. Men løsningen i seg selv behøver for så vidt ikke å være komplisert. Den kan iblant være superenkel. Dermed er det ikke sagt at det alltid er enkelt å komme fram til den. Ofte har man behov for å teste ut ideer på andre. Det er vel derfor jeg liker å jobbe i Stratema. Det er alltid kort vei til kollegene, både i Stockholm og Oslo, uavhengig av om jeg jobber hjemmefra – som i dag – eller er på kontoret.

Jeg jobbet jo med M&A i den New York-baserte investeringsbanken UniCredit i 2017, og det var virkelig en viktig erfaring for meg. Om jeg skulle sammenligne med hvordan det er i Stratema er vel den store forskjellen at jeg har mye større kontroll og innflytelse over min jobb her. Det oppleves på en måte som mer meningsfullt. Jeg tror også at jeg jobber mer effektivt. Men for å lykkes holder det ikke å være velinformert om bedriftene og deres produkter og forstå hvilke synergieffekter en transaksjon kan gi. Du må også forstå bedriftenes kulturer og kunne avgjøre om de passer for hverandre. For forskjellige bedrifter utvikles jo på forskjellige måter over tid. Det er lett å glemme at selv store børsnoterte selskaper en gang har vært små og kanskje ble startet i en kjeller av en engasjert gründer. Det gjør at man opplever et veldig stort ansvar i hver transaksjon, for at den skal utvikle seg i riktig retning. Det er jo gründerens lille baby jeg skal få til å vokse. Og det er virkelig moro når man kan hjelpe noen som kanskje har dedikert en stor del av sitt liv til noe og virkelig brenner for det – at man kan være med og skape verdi. Det er utrolig stimulerende!”

Relaterte artikler