Corteco köper Viking Entreprenør

PROJEKTLEDARE

Ulrik Tronstad Gahre

MANDAT

Köpsuppdrag

BRANCHE

Bygg
Fasadinstalation / Rehabilitering

Stratema har bistått Corteco med förvärvet av Viking Entreprenør.

PROJEKTLEDARE

Ulrik Tronstad Gahre

MANDAT

Köpsuppdrag

BRANCHE

Bygg
Fasadinstalation / Rehabilitering

Viking Entreprenør är det andra förvärvet som Stratema har bistått Corteco med och det är ett viktigt steg för att stärka Cortecos position inom fasadrehabilitering av fastigheter i Norge.

Viking Entreprenør grundades 2005 och är en erfaren totalentreprenör med expertis inom rehabilitering av tegel, kakel och komplex betong. Företaget har en bred sammansättning av kompetens och erbjuder projektledning och specialistkunskap inom alla hantverksdiscipliner.

Viking Entreprenør har sitt kärnområde i östra Norge, men som specialister på tegelkyrkor, betongrehabilitering och simhallar har de utfört uppdrag i stora delar av Norge. Viking Entreprenør fokuserar på kvalitet och att säkerställa hållbara lösningar i den dagliga driften i verksamheten.

Förvärvet av Viking Entreprenør är ett centralt inslag i Cortecos strategi att etablera en solid marknadsposition i Norge. Stratema bistod Corteco med förvärvet av A. Hansen Gruppen AS, ett kvalitetsmedvetet företag med en betydande position inom tak- och plåtslagerimarknaden, med huvudfokus på rehabilitering, i december 2023. Tillsammans kommer A. Hansen Gruppen och Viking Entreprenør att komplettera varandra och skapa en solid plattform för fortsatt tillväxt.

Stratema är tacksamma för det goda samarbetet och förtroendet Corteco har visat oss. Vi ser fram emot att följa deras fortsatta utveckling och fortsätta vårt samarbete.

Ulrik Tronstad Gahre, Associate, Stratema

Viking Entreprenør omsatte 2023 för 210 MNOK med god lönsamhet. Efter förvärvet består Corteco av 13 bolag, varav 11 i Sverige och 2 i Norge, med en sammanlagd omsättning på cirka 1,5 miljarder SEK.

Corteco är den professionella partnern för fastighetsägare inom hållbar renovering och underhåll av fastigheters yttre skal. Corteco grundades av Celero Capital 2022, genom förvärv av flera ledande företag i branschen.

Team

Kontakta oss gärna för mer information

Branchrelaterade transaktioner

Se alla

Branchrelaterade transaktioner

Procuritas förvärvar Energima-koncernen

13.05.24 | 

Bygg & Infrastruktur

Rejlers förvärvar Solvina

07.03.24 | 

Bygg & Infrastruktur

Solwers förvärvar WiseGate

09.01.24 | 

Bygg & Infrastruktur

Se alla transaktioner