08.10.24 | Rapporter

Marknadsutsikter för M&A i nordisk tekniksektor Q3 2024

Rapporten innehåller de senaste transaktionerna i den nordiska tekniksektorn från tredje kvartalet 2024, med fokus på små och medelstora företag.

Under Q3 2024 genomfördes 103 transaktioner i den nordiska tech-sektorn, en betydande ökning från Q2 och de tre föregående kvartalen, vilket indikerar en markant uppgång i transaktionsvolymer.

Noterade mjukvaruföretag har handlats till omkring 3,7x EV/Sales under de senaste tre månaderna. Noterade IT-konsult-SMEs handlades under Q3 till en medianvärdering på 9,5x EV/EBITDA.

Totalt genomfördes 55 transaktioner inom SaaS-sektorn under det tredje kvartalet, vilket är en ökning från Q2. Även IT-tjänster och IT-konsultverksamheter har sett en betydande ökning i transaktioner jämfört med de föregående fyra kvartalen.

Utländska köpare har fortsatt att vara aktiva på den nordiska SaaS M&A-marknaden, och under Q3 genomfördes 38 % av mjukvarutransaktionerna av icke-nordiska aktörer. Amerikanska köpare stod för en stor del av dessa affärer, lockade av regionens starka historik av framgångsrika transaktioner, fördelaktiga valutakurser och konkurrenskraftiga priser.

Q3 2024

Nordic Tech Market Report

Ladda ned

Stratemas Nordic Tech M&A Outlook är baserad på vår omfattande egenutvecklade transaktionsdatabas och Nordiska Tech M&A index, vilket reflekterar vår pågående, grundliga analys och genomgripande expertis inom branschen.

Kontaktpersoner

Kontakta oss gärna för mer information

Relaterade artiklar

Se alla