Fasadgruppen ekspanderer i Oslo gjennom oppkjøp av SH-Bygg

Fasadgruppen ekspanderer i Oslo gjennom oppkjøp av SH-Bygg
back button back button

Fasadgruppen kjøper fasaderenoveringsselskapet SH-Bygg AS, inklusive datterselskapet SH Tømmer AS og SH-Bygg Tegl AS med virksomhet i Oslomarkedet.

SH-Bygg som ble grunnlagt i 2008 og har bygd opp en sterk posisjon i Oslo-regionen med fokus på renovering av fasader og balkonger. Datterselskapet SH Tømmer og SH-Bygg Tegl kompletterer SH-Bygg med tjenster innen snekring og tegl. SH har 43 heltidsansatte og omsatte ca. 74 MNOK i virksamhetsåret 2020.

Fasadgruppen begynner nå å få en sterk posisjon i Norden med til sammen  oppkjøp av 35 selskaper, hvorav 5 av selskapene er i Norge (DVS Entreprenør, Mjøndalen Mur og Puss, RSM Fasade, Rogaland Blikk og SH-Bygg). Fasadgruppen ønsker videre ekspansjon ved oppkjøp og tilbyr selgere en attraktiv reinvestering i Fasadgruppens aksjer som har utviklet seg sterkt siden selskapet gikk på børs sent i 2020. Aksjene ble samlet verdsatt til ca. 3 Mrd NOK da Fasadgruppen gikk på børs og har nå steget til en verdi over 7 Mrd NOK. Dette betyr at de som har solgt sine selskaper til Fasadgruppen har fått meget god avkastning på sin reinvestering.

Med SH-Bygg stärker Fasadgruppen sin position i Oslo-regionen, som är den klart största regionala marknaden i Norge. SH-Bygg har många kvaliteter som vi värdesätter – ett kompetent ledarskap, omfattande hantverkskunnande och stark lokalanknytning«, sier Johan Claesson, forretningsområdesjef for Fasadgruppen Vest.

Vi har med interesse fulgt Fasadgruppens ekspansjon i Norge. Det føles bra å bli en del av den videre reisen og fortsetta å utvikle både SH:s og Fasadgruppens posisjon på markedet fremover”, sier Jan Erik Pedersen, Daglig Lerder for SH-Bygg.

Fasadgruppen finansierer oppkjøpet av samtliga aksjer i SH med tillgjengelige  kredittfasiliteter og egen kasse. Selgerne vil reinvestere en del av oppgjøret gjennom å kjøpe aksjer i Fasadgruppen i løpet av 5 måneder for et beløp tilsvarende 11 MNOK. Aksjene som kjøpes gjennom reinvesteringen beholdes (s.k. lock up) till desember 2022. Gjennomføringen av oppkjøpet er ikke betinget av noen forhold og SH blir derfor umiddelbart en del av Fasadgruppen.

Stratema var rådgivere for Fasadgruppen Group AB.

Pressemelding hos Bygg.no (Norwegian)

Kilde: Fasadgruppen

* Ved å sende inn din e-postadresse godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer om hvordan vi håndterer dine personverndata her.