Braathe Gruppen mot nye høyder sammen med Stratema

Braathe Gruppen mot nye høyder sammen med Stratema
back button back button

Sammen med Stratema har Braathe Gruppen satt seg et mål om å oppnå en årlig omsetning på 500 millioner.

Sammen med Stratema har Braathe Gruppen satt seg et mål om å oppnå en årlig omsetning på 500 millioner. Med det siste oppkjøpet ligger IT-selskapet an til å kunne nå målet allerede neste år, raskere enn opprinnelige plan.

Braathe Gruppen ble etablert som en familiebedrift på slutten av 1980-tallet. Opp gjennom årene har IT-selskapet ekspandert til ikke bare en diger serverpark på familiegården hjemme i Rygge i Østfold, men også med avdelinger i Oslo, Tromsø, Skien, Kongsberg og nå sist Bodø, Harstad og Mo i Rana. – Det har vært en langsiktig prosess, forteller administrerende direktør Tron Braathe, som de siste to årene har samarbeidet med Stratema om det de kaller Braathe 500. Målet er å runde en omsetning på 500 millioner innen 2025. Nå ligger det an til at målet kan bli oppnådd allerede neste år, fem år før planen.

– Stratema har hjulpet oss med å komme raskere til forhandlingsbordet ved å finne aktuelle kandidater for oppkjøp og ved å selge oss inn til de aktuelle kandidatene. Det har vært et fruktbart samarbeid som har skapt gode resultater raskere og lettere enn forventet, sier Braathe. Nylig kjøpte Braathe Gruppen det Bodø-baserte IT selskapet iTet, og er med det representert over hele landet.

For Dave Sandberg i Stratema har Braathe Gruppen vært en spennende kunde å jobbe sammen med. – Det er ikke veldig mange aktører med omsettning mellom 200 og 500 Mill og Braathe Gruppen har lyktes med å ta steget opp og bli blant de mellomstore aktørene takket være sin langsiktighet og implementeringen av en strategisk plan, sier han. – Braathe Gruppen er fremoverlente og har en historie med kjøp av mindre selskaper. Med planen vi har laget sammen har truffet markedet, sier han.

Vekst er ikke gjort i en håndvending, men krever langsiktig og målrettet arbeid. Med god markeds- og bransjekunnskap leverer Stratema strategiske rådgivningstjenester ved kjøp og salg av bedrifter. Målet er å hjelpe bedrifter til å vokse, både i omsetning og ved å øke markedsandeler over tid. – Vi tenker alltid langsiktig. Vi fokuserer aldri på enkelt transaksjoner, men det strategiske hvor kunden gjennomfører gjentakende oppkjøp, forteller Dave Sandberg. Sammen med Braathe Gruppen har teamet i Stratema de siste årene jobbet målrettet for å oppnå både økt omsetning, antall ansatte og større geografisk fotavtrykk. Med oppkjøpet av iTet-konsernet har Braathe Gruppen styrket sin nasjonale tilstedeværelse og styrket kompetansen innen offentlig sektor. Etter oppkjøpet teller IT-selskapet 175 ansatte og vil ha en årlig omsetning på 440 millioner kroner. – Nå får vi nasjonal dekning og kan vokse enda mer. Forholdene ligger godt til rette for å komme i mål med planen om en halv milliard mange år før tiden, sier Tron Braathe.

* Ved å sende inn din e-postadresse godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer om hvordan vi håndterer dine personverndata her.